Ingredienser:
3 1/2 dl mjölk
1 äggula
1/2 – 3/4 dl socker
1 msk maizena mjöl
kanelstång
citronskal
några korn salt
Tillagning:
Separera äggvitan från äggulan
Lägg äggulan i en kastrull, rör ihop med några korn salt
Lägg ner kanelstång och lite citron skal (bara det gula)
Häll i mjölk och socker ( spara lite mjölk att blanda maizenan i)
Rör ut maizenan i resten av mjölken
Ställ kastrullen strax under medelvärme, tills det börjar tjockna
Rör hela tiden
När första bubblan dyker upp ta bort från värmen
Häll upp i 3 små skålar, låt kallna i kylen
Tips:
Strö lite socker över leite cremen och bränn som en creme bryle
Denna efterätt blir inte lika fast som creme brylen utan mer som en kräm
Original receptet är egentligen det dubbla
men i och med att jag bara gjorde detta som ett test så gjorde jag bara hälften.
Min brännare ville inte riktigt fungera, ser lite skumt ut men gott blev det.