2-3 portioner

Valfri svamp efter tycke smak och tillgång

men i denna hade jag cirka 300-400 g svamp:

skogschampinjoner

kantareller

ostronskivling

1 burk crèmefraiche

2 schalottenlökar (mindre modell men går lika bra med gul lök)

1 vitlöksklyfta

lite mindre än 1 tsk kalvfond

cayennepeppar

svartpeppar

vitpeppar

salt

colloritsoya (om mer färg önskas på såsen)

matfett (smör) för tillagning

pasta

Tillbehör:

machesallad eller ruccolasallad

rostade pinjenötter

smakrik ost (denna är en extra lagrad cheddar från Lidl köpte en bit på erbjudande för 22 kronor)

Tillagning:

Koka pastan

Skala och skär ner lök och vitlök

Skiva/ strimla/ riv svamparna

Lägg smör i stekpanna, när ned smält lägg ner lök hacket och låt fräsa mjukt

Lägg ner svampen låt steka med löken, salta lätt och peppar med de tre pepparsorterna

När svampen är stekt, lägg i crèmefraichen, rör runt häll i lite av pasta vattnet och kalvfonden låt puttra ihop till rätt konsistens (krämig)

Ha i några droppar colloritsoya (om mer färg önskas på såsen)

Lägg upp och servera med tillbehören, dessa är inget måste men otrolig gott till.