8 stycken
Ingredienser:
25 g smör
1/2 pkt jäst
1/2 msk sirap (honung eller socker)
1/2 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
+ lite extra vetemjöl till när bullarna ska bakas ut
Tillagning:
Smält smöret
Häll i mjölken till fingervarmt ( ca 37 grader ej varmare för då kan man ”döda” jästen)
Rör ut jästen tillsammans med lite av mjölk och smör blandningen
Häll i resten av ingredienserna i bunken
Om du arbetar degen i maskin, låt den gå i ca 10 minuter
Låt jäsa i 45 min på dragfri plats,övertäckt gärna med plastfolie, det hjälper brödet att både hålla värmen och fukten i degen.
Dela degen i 8 lika stora bitar och trilla dem runda
Ställ bullarna på bakplåtpappersklädd plåt
Platta till dem lätt
Täck bullarna och låt jäsa
Sätt nu på ugnen 250 grader, medans bullarna jäser
Grädda bullarna i ca 8 minuter
Ta ut och låt svalna övertäckta på galler.