15 större eller 35 mindre
Bottnar:
400 g mandelmassa
2 äggvitor
Fyllning:
125 g smör (rums tempererat)
1,25 dl florsocker
2,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
ca 125 g choklad mörk eller ljus valfritt efter smak (1/2 + 1 rad från en 200 g Marabou chokladkaka)
några droppar olja
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan på den fina delen av rivjärnet
Blanda ihop mandelmassan med äggvitan ordentligt
Rulla till kulor och lägg på bakplåtspapper klädd plåt
Platta till kulorna lätt med handen
Grädda i 15-16 minuter
Ta ut och lägg dem på galler, där de får svalna
Under tiden så vispar man ihop smör, kakao, vanilj och florsocker till en kräm
När bottnarna svalnat så brer man på krämen på den platta delen av kakan och formar toppen lite toppigt
Ställ in i kylen, låt stelna en stund
Smält chokladen med några droppar neutralolja
Jag brukar smälta chokladen i mikron på följande sätt:
Jag bryter chokladen i mindre delar, ringlar över några droppar olja i en skål (som är mikro säker)
Ställer in allt i 30 sekunder, tar ut och rör sen in i mikron i 40 sekunder till,
tar ut och rör tills chokladen smält och blir slät och fin
Doppa sedan biskvierna en och en och låt chokladen rinna/ droppa av i skålen
Ställ in i kylen, så chokladen får stelna
Tips:
Dessa biskvier, går alldeles utmärkt att frysa