15 större eller 35 mindre

Bottnar:

400 g mandelmassa

2 äggvitor

Fyllning:

125 g smör (rums tempererat)

1,25 dl florsocker

2,5 tsk vaniljsocker

2 tsk kakao

ca 125 g choklad mörk eller ljus valfritt efter smak (1/2 + 1 rad från en 200 g Marabou chokladkaka)

några droppar olja

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader

Riv mandelmassan på den fina delen av rivjärnet

Blanda ihop mandelmassan med äggvitan ordentligt

Rulla till kulor och lägg på bakplåtspapper klädd plåt

Platta till kulorna lätt med handen

Grädda i 15-16 minuter

Ta ut och lägg dem på galler, där de får svalna

Under tiden så vispar man ihop smör, kakao, vanilj och florsocker till en kräm

När bottnarna svalnat så brer man på krämen på den platta delen av kakan och formar toppen lite toppigt

Ställ in i kylen, låt stelna en stund

Smält chokladen med några droppar neutralolja

Jag brukar smälta chokladen i mikron på följande sätt:

Jag bryter chokladen i mindre delar, ringlar över några droppar olja i en skål (som är mikro säker)

Ställer in allt i 30 sekunder, tar ut och rör sen in i mikron i 40 sekunder till,

tar ut och rör tills chokladen smält och blir slät och fin

Doppa sedan biskvierna en och en och låt chokladen rinna/ droppa av i skålen

Ställ in i kylen, så chokladen får stelna

Tips:

Dessa biskvier, går alldeles utmärkt att frysa