utan & med glasyr
18-20 st
Degen:
200 g smör
7 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllningen:
400 g mandelmassa
5 ägg
200 g smör
2-3 droppar bittermandelarom (valfritt men jag hade det i)
Glasyr:
200 g florsocker (ca 3,33 dl)
1 msk citronsaft
0,25 dl vatten
Börja med att ställa fram smör och ägg så de blir rumsvarma.
Smörj formarna
Degen:
Blanda ihop alla ingredienser till degen snabbt, ju mindre man knådar/ blandar degen ju mörare blir kakan. Tryck ut degen lagom tjock i de smorda formarna.
Fortsätt med fyllningen:
Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan i en bunke, lägg ner det rumstempererade smöret vispa till en smidig deg, vispa ner ett ägg åt gången vispa ordentligt mellan varje ägg. Tills det blir en fin och luftig och slät blandning. Fördela smeten jämt i de degbeklädda formarna fyll dem till 3/4. Grädda ca 10 – 15 min. Tills de fått en fin färg.
Ta ut dem ur ugnen låt svalna ca 15 min. Ta ut dem ur formarna genom att vända dem och knacka lätt på botten.
Glasyren: blanda samman och värm alla ingredienserna i en kastrull på spisen till ca 40 grader och pensla sedan på glasyren på mazarinerna.
Tips:
Jag blandar alla deg ingredienserna i en fryspåse stänger påsen och knådar ihop allt till en boll.
Nej min käre Brutus inga apelsinskal på mina mazariner
puss på dig med
Inga apelsinskal på fyllningen?