Denna lunch kostar cirka 10 kronor för en person
1 portion
Ingredienser:
1/2 pkt bacon
cirka 3/4 dl grädde
färska champinjoner (så många man önskar jag hade i 2 stora)
purjolök
citron
vitlök (jag hade i 1 klyfta)
grädde (valfri)
svartpeppar
salt
pasta (valfri)
Tillagning:
Koka pastan (kokade för mycket sist jag kokade pasta så jag hade färdig kokt pasta som jag la i den färdiga såsen och värmde upp)
Skär ner bacon, purjolök, champinjonerna i mindre bitar, finhacka vitlöksklyftan
Fräs bacon, purjolök och vitlöken så det blir lite fin färg lägg sedan champinjonerna och låt dessa steka med, peppra blandningen med svartpeppar.
Rör runt och håll koll så att det inte blir bränt
Kläm på citronsaft
Rör runt och ordentligt
Häll på grädde låt puttra upp
Smaka av salt och peppra efter smak
Jag blandade runt pastan i såsen och la sedan upp på tallriken.