Oxfilé? det är ju inte billig mat … eller? allt är relativt.
De hade svensk oxfilé för 299 kronor på lokal ICA:n där jag befinner mig just nu, men sen var det 1/2 priset på köttbiten också.
Så jag köpte en bit som räcker två gånger till oss två.
Skar upp tre skivor som jag frös ner styck frysta i aluminiumfolie.
Ingredienser:
Oxfilé ( kantbitarna som blev kvar)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8-10 champinjoner
grönpeppar
grädde
salt och peppar
smör till stekning
Tillagning:
De ojämna kantbitarna som blev kvar skar jag ner i tunna skivor som jag halverade.
Champinjoner skars ner i fjärdedelar
Löken skar jag i månar
Skalade 2 vitlöksklyftor
Började med att smälta smör la ner löken och grönpeppar kornen, tills löken började mjukna
Efter det pressade jag i vitlöken och så åkte champinjonerna ner i stekpannan saltade och pepprade lite
Sedan var det dags för oxfilén återigen lite salt och peppar
Oxfilén får absolut inte bli genomstekt bara vänd runt den lite, sedan i med grädden, låt puttra ihop.
Kokade tagliatelle till.
Vid servering vrid några tag på svartpepparkvarnen.