2 portioner
Ingredienser:
ca 200g oxfilé (kan göras på lövbiff eller annat kött också)
6-8 färska champinjoner
100 – 150 g kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
salt, vit- och svartpeppar
några droppar Maggi sauce alternativ några droppar kalvfond
smör eller valfritt matfett (till stekningen)
persilja ( att toppa med om så önskas)
Tillagning:
Finhacka lök och vitlök
Skär champinjonerna i bitar
Skär oxfilén så lövtunt du bara kan
Dela kantarellerna om så önskas (jag gjorde inte det)
Lägg smör, lök och vitlökhacket i stekpannan låt mjukna det gör inget om lökhacket får lite färg
Lägg i svamparna salt och peppra, låt vätskan gå ur svampen lite grann
Lägg nu ner oxfilén salt och peppra lite till vänd köttet precis bara så att de börjar ändra färg
Häll på grädden Smaka av och ha i några droppar kalvfond eller Maggi sauce om det behövs.
Tips:
Börja med att koka upp pasta vattnet så att pastan går i vattnet precis när du börjar med tillagningen av pastasåsen, denna rätt går ganska fort att tillaga.
Jag hade lite persilja på min tallrik och några kvarn tag svartpeppar
tycker att det blir både gott och vackert.
Denna såsen funkar även till en stekt fläskkotlett tillexempel