Jag blev sugen på något mustigt och kryddstarkt lite ”comfort food” till middag idag
Så slängde ihop denna ”gryta”
cirka 15-20 kronor för hela kalaset
1-2 portioner
1 stor kycklingfilé
champinjoner
1/2 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor kvisttomat
matlagning vin (alternativ vittvin)
tomatpuré
kycklingfond
Harissa
salt
svartpeppar
olivolja
Valfri pasta men jag gillar spagetti till denna rätt
Tillagning:
Börja koka pasta
Undertiden:
Hacka och mjuka upp den gula löken i olivoljan
Skär ner kycklingen i mindre bitar och fräs runt dem med löken
Skär ner champinjonerna och stek med kycklingen, salta och peppra lite
Riv i vitlöksklyftorna
Häll i en skvätt kyckling buljong, kläm i tomatpuré och en skvätt Harissa ju mer ju starkare
Häll nu i cirka 1 dl matlagningsvin eller vittvin
Ta lite vatten från den kokande pasta och häll i så det blir lite sås
Låt puttra ihop lite
Häll upp och njut