En sommartårta fylld med de sista svenska jordgubbarna och vaniljkräm
Garnerade med vanlig 40% vispgrädde och ännu mer jordgubbar på toppen
En fantastisk enkel och god botten.
ca 10 bitar
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och mjöla en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter ( jag gjorde min i en ca 22 cm i diameter form)
Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp i ca 3 minuter
Blanda de bägge mjölksorterna och bakpulvret i en annan bunke/ skål.
Sikta ner mjöl och bakpulver blandningen i det uppvispade sockret och ägget
rör ner det försiktigt till en jämn smet med en slickepott
Häll ner smeten i den smorda och mjölade formen och ställ in i nedre delen av ugnen ( jag ställde min andra falsen ner ifrån)
i ca 30 minuter
känn med provsticka kakan ska vara helt torr
Låt svalna helt
Tips:
Jag gjorde min botten på morgonen täckte den med plastfolie när den svalnat och lät den stå och vila hela dagen innan jag fyllde den
Man kan ”bröa” formen med cocos också om man gillar och tål det blir en väldig god smak
Denna botten går bra att frysa
Vill man ha den glutenfri så byt ut vetemjölet mot 1 dl potatismjöl till