1 portion
Innehåll:
tillräckligt med pasta för en portion
räkor ( för en person)
ca 300 g bladspenat
1 krm chiliflakes
1 vitlöksklyfta
1 krm oregano
ca 1/2 dl parmesan
citron
salt & vitpeppar
smör
Tillagning:
Koka pastan häll av och ställ undan
I samma kastrull som man kokar pastan smälter man smöret tillsammans med chilflaksen och en pressad vitlöksklyfta, låt det fräsa en liten stund
Lägg nu i räkorna och låt dem fräsa med en liten kort stund i kryddorna
Lägg nu i bladspenaten, oregano
Salta och peppra
Blanda runt ( spenaten kryper till nästan ingenting)
Häll på den rivna parmesanen och pastan rör runt kläm över någon matsked citron(är inte så noga hur mycket då jag gillar citron)
Häll upp och njut
Tips:
Jag köpte en påse med stora räkor med skalet på stjärten kvar, tinade dem och skalade dem innan tillagning
Jag pressade på lite mer citron när maten låg på tallriken
Hade i 12 stycken räkor kan säga att det var väldigt mättande.