Provsmakade en därav avsaknaden av en och de blev mumsiga
4 mindre biffar
Ingredienser:
1 brk tonfisk i olja
1 bit purjolök (ca 1 dm tog av den nedre delen på purjon)
dill
torkad eller färsk persilja
1 ägg
3-4 msk vitlöksost (t.ex. crème bonjour)
1 nypa chiliflakes (eller lite peppar)
Tillagning:
Värm upp ugnen 200 grader
Skär ner purjolöken, dillen och persilja
Rör ihop alla ingredienser i en skål pressa i vitlöken
Blanda ihop ordentligt
Portionera ut ”smeten” i fyra formar eller tre om man vill ha dem lite större
Jag använde en ”silikonplåt” se nedan.
Ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter (det räckte med 25 minuter)
Ta ut dem ur formarna med en gång, så botten delen får stelna ordentligt.
Tips:
För 4 portioner gör 3 gånger smeten ovan
Visar bild på formen jag använde
Silikonformen behöver inte smörjas