25-26 stycken
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl vatten
50 g smält smör
1 dl sirap
1 tsk salt
10 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl (jag använde grahamsmjöl för jag hade inget rågmjöl hemma)
Tillagning:
Lös upp jästen i ljummet vatten blanda ihop resten av ingredienserna.
Hur jag gjorde:
Jag bytte ut färsk jäst mot torrjäst, tänk då på att vätskan ska vara varmare än 37 grader.
Jag lät degen stå 30 minuter sedan delade jag upp degen i 12 bitar för jag gjorde en 1/2 sats.
Kavlade ut degbitarna med taggkaveln.
Stekte bröden i en lite gjutjärnspanna på medelvärme.
La bröden på en bakhanduk på ett ugnsgaller övertäckt tills dom svalnat sen åkte bröden ner i en påse och in frysen.
Jag tar upp bröden efter behov lämnade några kvar till kvällsmackan.