Dessa 6 stycken piroger kostade totalt ca 25 kronor
6 piroger 2-3 portioner
Ingredienser:
1 rulle smördeg
150-200 g påläggsskinka gärna rökt
150 g riven ost
grovmalen senap efter smak (jag hade i ca 2 msk)
1 ägg
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader
Skär ner skinkan i tunna strimlor och skär sedan tvärs över
Blanda ihop skinka, ost och senap (spara lite av osten att lägga på toppen)
Dela smördegen i 6 bitar
Fördela fyllningen mitt på smördegsbitarna
Pensla med uppvispat ägg
Kläm ihop pirogerna och lägg på bakplåtspapper klädd plåt
Pensla med ägg och lägg resten av osten på toppen
Ställ in i ugnen i cirka 10- 15 min eller tills pirogerna fått fin färg
Tips:
Dessa piroger kan frysas
Gör pirogerna på ojämna bitar av pålägg och ostbitar som blir över