Smörgåstårtan är gjord till imorgon, det blev en 12 bitars + 2 stycken 3 bitars
Jag måste erkänna att jag köpte en färdiggjord räkröra i delikatessavdelningen, men skriver ett recept på en liknande som jag brukar göra, den fungerar lika bra.
12 bitar
Ingredienser:
12*3 skivor Pågens jätte Franska (skär bort kanterna)
1:lagret
Tonfiskröra:
1 burk tonfisk (gärna i olja)
100-200 g crabsticks/ surimisticks
ca 1 1/2 dl majonnäs
ca 3/4 dl gräddfil
rödlök
cayennepeppar
2 msk chilisås (alternativ ketchup)
Tillagning:
Skär crabsticks/ surimisticks i mindre bitar
Häll av oljan från tonfisken
Finhacka rödlök efter smak
Rör ihop alla ingredienser i en skål
Smaka av
2:a lagret
Räkröra:
ca 1 kg oskalade räkor (spara några till dekoration)
ca 1 1/2 dl majonnäs
ca 1 dl gräddfil
rödlök
cayennepeppar
1 rejäl bunt med dill
Tillagning:
Rör ihop majonnäs, gräddfil, cayennepeppar
Finhacka lök, dill och grov hacka räkor
Blanda ner i majonnäs och gräddfil röran
Smaka av
Röra som smetas runt och på tårtan innan dekoration:
ca 3 dl majonnäs
ca 1 1/4 dl gräddfil
vitpeppar
Bred detta runt den ihop lagda tårtan
Garnera med valfria ingredienser