Ingredienser

Kakan:

2 ägg

1 dl socker

100 g smör/ margarin

1/2 dl grädde

2dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Tosca smeten:

125 g smör

1 dl socker

1 msk ljus sirap

ca 3/4 dl grädde

1 – 1 1/2 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

ca 2 dl valfria nötter (pumpa kärnor och hackad mandel blev det i denna)

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader

Smörj och bröa formen (26 cm springform)

Kakan:

Smält smöret låt stå och svalna

Vispa ihop ägg och socker

Blanda i vetemjöl och bakpulver

Blanda sedan i det smälta smöret och grädden

Häll i formen

Grädda långt ner i ugnen i ca 15 minuter

Gör under tiden Toscasmeten

Smält smöret

Vispa ner mjölet

Rör sedan ner sirap, socker och grädden, låt puttra ihop i ett par minuter

Ta bort smeten från plattan

Rör först ner vaniljsockret ordentligt, sedan nötterna

När kakan stått inne i ca 15 minuter tar man ut den

Ringla över Toscasmeten och bre ut den så gott man kan

In i ugnen i ca.15 minuter till eller tills den fått fin färg

_________________________________________

Tips:

Om man gör kakan i en mindre springform, låt den grädda i ca 20-25 minuter,

innan Toscasmeten hälls på och sedan ca 15 – 20 minuter eller som innan tills den fått en fin färg