Ingredienser
Kakan:
2 ägg
1 dl socker
100 g smör/ margarin
1/2 dl grädde
2dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tosca smeten:
125 g smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
ca 3/4 dl grädde
1 – 1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ca 2 dl valfria nötter (pumpa kärnor och hackad mandel blev det i denna)
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj och bröa formen (26 cm springform)
Kakan:
Smält smöret låt stå och svalna
Vispa ihop ägg och socker
Blanda i vetemjöl och bakpulver
Blanda sedan i det smälta smöret och grädden
Häll i formen
Grädda långt ner i ugnen i ca 15 minuter
Gör under tiden Toscasmeten
Smält smöret
Vispa ner mjölet
Rör sedan ner sirap, socker och grädden, låt puttra ihop i ett par minuter
Ta bort smeten från plattan
Rör först ner vaniljsockret ordentligt, sedan nötterna
När kakan stått inne i ca 15 minuter tar man ut den
Ringla över Toscasmeten och bre ut den så gott man kan
In i ugnen i ca.15 minuter till eller tills den fått fin färg
_________________________________________
Tips:
Om man gör kakan i en mindre springform, låt den grädda i ca 20-25 minuter,
innan Toscasmeten hälls på och sedan ca 15 – 20 minuter eller som innan tills den fått en fin färg