2 portioner
Ingredienser:
pasta till 2 personer
musslor ca 1 – 1 1/2 dl
1 förpackning (100 g) crabbsticks/ Surimisticks
2 färska gärna mjuka tomater
2 vitlöksklyftor
ca 1-2 dl hackad (fryst) bladspenat
tomatpuré
1 sockerbit
oystersås (sältan i rätten självklart kan man byta ut det mot någon annan sälta)
vitpeppar
matfett (olivolja eller annan olja fungerar också, har en basilika olja som jag använde till denna rätten)
Tillagning:
Koka pastan
Hacka lök och vitlök
Fräs upp bägge löksorterna i valfritt matfett, så löken blir lite mjuk
Skär ner tomaterna i bitar, jag valde att inte skala dem
Lägg ner tomaterna, lite tomatpuré, sockerbiten, oystersås och vitpeppar
Smaka av
Häll i en slev kokande pasta vatten
Nu ska spenaten, musslorna och crabbsticksen ner i röran
Låt allt puttra ihop i ett par minuter, så allt blir genom varmt
Lägg upp och riv lite Pecorino ost över rätten permesan fungerarar också
Har du ingen ost, så fungerar det utan också