1 portion
Ingredienser:
Skaldjur (musslor och räkor i detta recept)
6 små tomater
1/2 – 1 hel liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 – 1 dl vatten
kycklingfond (eller annan fond, alternativ 1 bit buljong av valfritt slag gärna kyckling)
svart och vitpeppar
salt vid behov
matfett (olivolja är gott just i tomat sås, men jag använde själv en skvätt smör och rapsolja)
Tillagning:
Koka upp pasta vattnet (om du kokar färsk pasta lägg i den i vattnet när du lägger i skaldjuren i tomatsåsen, om du gör torkad pasta lägg i den när tomatsåsen puttrar innan skaldjuren läggs i)
Finhacka gul lök och vitlök
Skär ner tomaterna i mindre bitar (man kan skålla och skala dem först, men jag har inget emot tomat ”skal” så jag lät bli)
Fräs upp lök och vitlök, så löken blir mjuk i matfett
Lägg i tomaterna och vatten
Krydda med kyckling fond och peppar
Låt puttra ihop i några minuter på svag värme
Smaka av krydda mer om det behövs
Lägg i skaldjuren låt puttra några minuter
Klart att ätas
Tips:
Ju längre tomatsåsen får puttra (innan man lägger i skaldjuren) ju mer smakrik sås.
Riven parmesan ost är gott på denna rätt
Har man en skvätt vittvin så kan man byta ut vattnet i tomatsåsen mot vinet.