Deg:
50 g smör (idag använde jag smör och rapsolja fungerade utmärkt)
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
köttfärssås ej för rinnig (250 g -300 g nötfärs)
riven ost
1 äggula
ca 1 msk mjölk
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader
Ställ fram en plåt med bakplåtspapper på
Knåda ihop degen
Kavla ut så tunt som möjligt
Skär ut rundlar
Lägg lite riven ost
Lägg sedan på köttfärssås
Vik och kläm ihop
Lägg pirogerna på bakplåten
Rör ihop äggula och mjölk
Pensla pirogerna
Lägg lite riven ost på toppen
Ställ in i ugnen och låt grädda ca 15-20 minuter
Några öppnade sig, blev nästan som ”Gorbysar” i utseendet
Tips:
Dessa piroger droppade jag i lite Harissa, för lite mer styrka
Jag hade även i lite vitlökspulver i ägg och mjölk blandningen som jag penslade pirogerna med.
Går utmärkt att frysa