Ingredienser:
ca 5 1/2 dl pasta valfri (jag använde Idealmakaroner)
3 ägg
4 dl mjölk
1 gul lök
skinka eller bacon (jag använde rökt skinka)
salt
vitpeppar
paprikapulver
2 1/2 – 3 dl riven ost
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader
Smörj formen
Koka pastan
Hacka löken och skär ner skinkan i mindre bitar
Fräs upp löken i lite matfett
Lägg i skinkan när löken mjuknat något
Fräs upp tills skinkan fått lite färg
Häll av pastavattnet när pastan kokat klart
Häll den avrunna pastan i den smorda formen
Blanda i löken och skinkan
Vispa ihop äggen och mjölken+ kryddor
Blanda ner ca 2 dl av den rivna osten i ägg och mjölkblandningen
Häll detta över pastan och skinkan
Rör runt och jämna till allt i formen
Blanda resten av osten med ströbrödet
Sprid det över anrättningen
In i ugnen 20-30 minuter eller tills anrättningen fått fin färg.
Tips:
Jag brukar spara resten av pålägg som jag inte hinner äta upp, lägger dessa i en påse i frysen och när jag har tillräckligt så är det perfekt att ha i denna maträtten