1 portion

Innehåll:

tillräckligt med pasta för en portion

räkor ( för en person)

ca 300 g bladspenat

1 krm chiliflakes

1 vitlöksklyfta

1 krm oregano

ca 1/2 dl parmesan

citron

salt & vitpeppar

smör

Tillagning:

Koka pastan häll av och ställ undan

I samma kastrull som man kokar pastan smälter man smöret tillsammans med chilflaksen och en pressad vitlöksklyfta, låt det fräsa en liten stund

Lägg nu i räkorna och låt dem fräsa med en liten kort stund i kryddorna

Lägg nu i bladspenaten, oregano

Salta och peppra

Blanda runt ( spenaten kryper till nästan ingenting)

Häll på den rivna parmesanen och pastan rör runt kläm över någon matsked citron(är inte så noga hur mycket då jag gillar citron)

Häll upp och njut

Tips:

Jag köpte en påse med stora räkor med skalet på stjärten kvar, tinade dem och skalade dem innan tillagning

Jag pressade på lite mer citron när maten låg på tallriken

Hade i 12 stycken räkor kan säga att det var väldigt mättande.