Blev så sugen på mera Sushi
Ingredienser:
5 noriark
2 1/2 dl sushi ris
5 dl vatten
2 tsk risvinsvinäger
1 tsk socker
Fyllning:
2 små förpackningar crabbsticks
grön paprika skuren tunt på längden
1 burk tonfisk
2 – 3 msk majonnäs
1/4 finhackad rödlök
sweet chilisås efter smak (ca 2-3 msk)
Tillagning:
(Blue Dragons) sushi ris sköljs av ordentligt i en sil under rinnande vatten
Häll riset i en skål och täck med kallt vatten låt stå i 20 minuter
Häll av riset och skölj en gång till
Lägg nu riset i en kastrull med vattnet, sockret och risvinäger
Koka upp och låt riset puttra på svag värme i ca 20 minuter eller tills vattnet kokat in
Låt riset kallna/ svalna
Gör under tiden tonfisk röran blanda ihop tonfisk, finhackad lök, majonnäs och sweet chilisås
När riset kallnat
Lägg ett upp ett noriark och platta ut 1/5 av riset över hela arket, lämna 1 cm utan ris på ena kortsidan
Lägg på 1/5 av tonfiskröran ca 3 cm rand tvärs över kortsidan som är täckt med ris
Sedan lägger man på 2 crabbsticks som är delade tvärs över så det blir 4 längder
Sist la jag på paprikan som jag skurit tunt i längder
Rulla ihop rullen tight
När man kommer till slutet dra vatten över centimetern som du lämnat utan ris, detta gör man för att ”limma” ihop rullen
Skär i lagom bitar
Tips:
Dessa bitar är ca 2 cm i diameter och ca 1 1/2 cm höga
Jag har väldigt tunt med ris.
Avnjuter dem med wasabi utblandat i Kikkoman soja och sesamfrön.