Ingredienser:
1 liter filmjölk
3 dl gräddfil
Smaksättning:
1 vitlöksklyfta
paprika pulver
cayennepeppar
Herbamare örtsalt
en nypa flingsalt
Tillagning:
Värm upp filmjölk och gräddfil till 50 grader
Häll upp massan i ett durkslag som man lagt en ren diskhandduk
Låt rinna av ordentligt
Låt stå och rinna av i 1-2 timmar
Kläm ut vätskan
Häll upp massan i en skål och krydda med kryddorna och pressa i en vitlöksklyfta
Rör ihop smaka av så det smakar som du vill
Häll i oströran i en burk
Ställ in i kylen
Tips:
Man kan smaksätta osten med olika kryddor beroende på vad man tycker om
Vasslen alltså vätskan som rinner ur ostmassan är toppen att baka bröd med
den kan sparas till ett senare tillfälle
Jag gjorde min ost på 1 liter A-fil behövde göra av med den.