Fick en kasse med blåbär av en vän för ett tag sedan, hade inte tid att göra något åt dem just då men nu har de blivit till blåbärssylt
(har en fryspåse med bär kvar i frysen till paj vid ett annat tillfälle)
Grundreceptet
Innehåll:
2 liter blåbär
3 dl syltsocker
3 dl socker
1 vaniljstång (om man vill men det behövs ej)
Tillagning:
Varva blåbären med sockret
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i fröna + stången
Koka upp på svagvärme
Skumma ordentligt
Koka i 15 minuter
Plocka ur vaniljstången
Häll upp i ordentligt rengjorda, uppvärmda burkar (värms i 100 grader varm ugn)
Sätt på locket med en gång
Låt svalna
Förvaras svalt eller i kylen
Tips:
Jag gjorde på 3 liter bär därav antalet burkar, ena burken blev halvfull.