2 portioner

Ingredienser:

ca 200g oxfilé (kan göras på lövbiff eller annat kött också)

6-8 färska champinjoner

100 – 150 g kantareller

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl grädde

salt, vit- och svartpeppar

några droppar Maggi sauce alternativ några droppar kalvfond

smör eller valfritt matfett (till stekningen)

persilja ( att toppa med om så önskas)

Tillagning:

Finhacka lök och vitlök

Skär champinjonerna i bitar

Skär oxfilén så lövtunt du bara kan

Dela kantarellerna om så önskas (jag gjorde inte det)

Lägg smör, lök och vitlökhacket i stekpannan låt mjukna det gör inget om lökhacket får lite färg

Lägg i svamparna salt och peppra, låt vätskan gå ur svampen lite grann

Lägg nu ner oxfilén salt och peppra lite till vänd köttet precis bara så att de börjar ändra färg

Häll på grädden Smaka av och ha i några droppar kalvfond eller Maggi sauce om det behövs.

Tips:

Börja med att koka upp pasta vattnet så att pastan går i vattnet precis när du börjar med tillagningen av pastasåsen, denna rätt går ganska fort att tillaga.

Jag hade lite persilja på min tallrik och några kvarn tag svartpeppar

tycker att det blir både gott och vackert.

Denna såsen funkar även till en stekt fläskkotlett tillexempel