1 portion
Ingredienser:
4 små kycklinginnerfiléer
2 mindre kvist tomater
4 stora färska champinjoner
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 vittvin eller vitt matlagningsvin
ca 1/2 dl tomatpuré
oregano (torkad)
Salt och peppar
Några droppar kycklingfond
Tillagning:
Finhacka lök och vitlök
skär ner champinjonerna i bitar
dela kycklingen i mindre bitar
skär ner kvisttomaterna.
Smält smör lägg sedan i lök och vitlökshacket låt mjukna och få lite färg i smöret
låt sedan kycklingen stekas med salta och peppra
i med champinjonerna låt dem steka med lite
Häll sedan på ”vin”, tomatpuré och de delade kvisttomaterna några droppar kycklingfond
Låt puttra ihop
Ris eller pasta funkar även med klyftpotatisar till denna rätt.
Tips:
Om man vill ha en krämigare sås så kan man ha i lite grädde.
Åt lite av kycklingen igår med pasta resten åt jag idag med ris till lunch.