Jag vill börja med att säga:
denna såsen smakar JÄTTE mycket citron precis som jag vill ha det
och ja jag har skurit ner spagettin i småbitar
1 portion
Ingredienser:
4 små kycklinginnerfiléer
1 dl grädde (val fri)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
saft från en 1/2 citron (om man gillar mycket citronsmak)
torkad persilja
citronpeppar
1/2 tsk Maggi sauce (se bild nedan)
om du inte hittar Maggi sauce kan man ta några droppar kycklingfond
Tillagning:
Finhacka lök och vitlök, skiva kycklingfiléerna tunt
Fräs upp löken i smör lägg i kycklingen låt den fräsa med
På med citronsaften
Peppra lite
Häll på grädden och torkad persilja efter smak
Låt puttra några minuter.
Spagetti hade jag till.
Denna rätt kan man äta med pasta, ris eller potatis
Tips:
Maggis sauce har jag hittat i en flaska modell större och en 200 ml flaska
den större ska vara saltare i smaken så jag blev rekommenderad att köpa den lilla
jag köper min i lokala Orient butiken där kostar den 12-15 kronor
köpte den i Saluhallen första gången där kostade exakt samma flaska 49 kronor.