4 portioner
Ingredienser:
800 g falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
tomatpuré efter behag
salt och peppar
lite vatten
1/2 burk kokbar cremefraice
1 dl gräddfil
alternativ till mejeri produkterna:
1 burk kokbar cremefraice
eller 3 dl gräddfil
eller grädde av valfri sort
(men nu var det jag hade hemma så det var de det fick bli)
Tillagning:
Hacka löken och skär korven i strimlor.
Fräs upp lök och korv i lite smör tills löken börjar bli lite mjuk på medelvärme
Peppra
Pressa i vitlöken
Lägg i tomatpuré
Blanda ner de/den mejeri produkt du väljer eller har hemma
Blanda ihop ordentligt
Jag hällde i ca 1 1/2 – 2 dl vatten beror på hur tjock sås man vill ha, prova dig fram
Smaka av för att se om det behövs salt eller mer peppar.
Låt puttra ett par minuter.
Serveras med antingen kokt ris eller pasta om så önskas.
Tips:
Jag vill gärna ha en korv med så hög kötthalt som möjligt
ju högre kötthalt ju godare blir ”Stroganoffen” i mitt tycke.