Oxfilé? det är ju inte billig mat … eller? allt är relativt.

De hade svensk oxfilé för 299 kronor på lokal ICA:n där jag befinner mig just nu, men sen var det 1/2 priset på köttbiten också.

Så jag köpte en bit som räcker två gånger till oss två.

Skar upp tre skivor som jag frös ner styck frysta i aluminiumfolie.

Ingredienser:

Oxfilé ( kantbitarna som blev kvar)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

8-10 champinjoner

grönpeppar

grädde

salt och peppar

smör till stekning

Tillagning:

De ojämna kantbitarna som blev kvar skar jag ner i tunna skivor som jag halverade.

Champinjoner skars ner i fjärdedelar

Löken skar jag i månar

Skalade 2 vitlöksklyftor

Började med att smälta smör la ner löken och grönpeppar kornen, tills löken började mjukna

Efter det pressade jag i vitlöken och så åkte champinjonerna ner i stekpannan saltade och pepprade lite

Sedan var det dags för oxfilén återigen lite salt och peppar

Oxfilén får absolut inte bli genomstekt bara vänd runt den lite, sedan i med grädden, låt puttra ihop.

Kokade tagliatelle till.

Vid servering vrid några tag på svartpepparkvarnen.