Här kommer bilder på den utlovad cannellonin.
Svartpeppar på toppen när man lagt upp cannellonin på tallriken.
Bossens färs som blev över från i förrgår blev fyllningen i denna rätt.
Över det hällde jag en béchamelsås och en hel hög med riven prästost (går bra med någon annan ost, men hade en jätte bit jag behövde göra av med)
4-6 portioner
Fyll 18 cannellonirör (Barillas använde jag) med fast köttfärssås (gjord på ca 500 g färs), lägg dem i en smord form.
Recept på béchamelsåsen:
Man börjar med att gör en beurre manié som det heter på franska eller bottenredning som det heter på svenska (helt enkelt ihop vispat vetemjöl och smält smör)
smält ca 25 g smör
vispa i ca 3 msk vetemjöl
vispa sedan i ca. 7,5 dl mjölk
salta och peppra (vitpeppar efter smak)
låt koka upp så den tjocknar och låt sjuda i ett par minuter.
Häll béchamelsåsen över de fyllda cannellonin och på med en massa ost över hela anrättningen.
In i ugnen i 200 grader ca 20 – 30 minuter.