Spagetti med köttfärssås snabb och enkel rest lunch.
ca 4 portioner
Ingredienser:
ca 250 g färs
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
ca 1 dl tomatpuré
1 brk cremefraice eller ca 2 dl valfri grädde
vatten (ifall man vill ha en tunnare köttfärssås)
peppar vit och svart
lite smör eller valfri olja till tillagning
en gnutta salt eller kalvfond (smaka av om det behövs)
Tillagning:
Hacka lök och pressa eller finhacka vitlöken.
Skär bacon skivorna i mindre bitar.
Värm upp stekpannan med lite fett och bacon lägg i vitlök och lökhacket, låt det steka ihop så det mjuknar behöver ej få färg.
Lägg ner färsen och låt steka med, hacka sönder färsen ordentligt.
Peppra och rör ner tomatpurén, häll sedan i cremefraice eller grädde ( vill man så tar man hälften av varje).
Rör runt, späd med lite vatten tills du får den tjockleken du vill på såsen.
Smaka av och salta eller häll i en dutt kalvfond om det behövs.
Låt puttra ihop.
Tips:
Jag gör alltid köttfärssås till fler gånger smidigt och gott att bara värma.
Spagettin kokade jag extra igår och kylde ner det jag inte åt igår med en gång i kallt vatten och lät rinna av, sedan packade och ställde in den i kylen.
Denna köttfärssåsen kan även användas i paj och piroger (gör den ej tunn, skippa vattnet)