Tittade på ett tv program där de gjorde Gözleme blev lite sugen på att testa detta, Googlade runt lite kollade recept, hittade ett och i vanlig ordning så fick jag modifiera receptet lite grann.

Min variant då jag inte hade någon yoghurt hemma (originalreceptet nedan)

100 g smör
2 dl vatten
1½ dl filmjölk
2 msk rapsolja
½ tsk salt
6 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning

Rapsolja till stekning

Tillagning:
Smält smöret. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda ordentligt ca 10 minuter, helst för hand. Låt degen, som ska vara ganska fast, vila 30-40 minuter.

Gjorde bollar i lagom storlek till en pirog kavlade ut la på fyllning som jag plattade ut, vek och klämde ihop kanterna.

Stekte dem i pytte lite olja.

La dem på papper så de fick rinna av.

Stek dem på medelvärme.

Originalrecept

Ingredienser bröd:
100 g smör
2 dl vatten
1½ dl naturell yoghurt
2 msk olivolja
½ tsk salt
6 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning

Tips:

Jag gjorde bara 1/2 sats för att testa.

Fyllde dem med köttfärsröra jag hade i kylen + mozzarella.

Nästa gång ska jag testa och fylla dem med spenat och fetaost och bara steka dem på medelvärme.