Dessa kakor flyter inte ut i ugnen, alltså perfekt för att baka kakor med pepparkaksmått eller andra utstickare.
Vaniljkakor
ca 40 stycken
Ingredienser:
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader
Tärna det kalla smöret till kakorna i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det börjar gå ihop.
Knåda det sista för hand och låt degen vila 30 min i kylen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca ½ cm tjocklek.
Stansa ut dina kakor och lägg dem på en bakplåtspapper klädd plåt.
Grädda i ugnen i ca 3-5 min beroende på storlek.
Jag lät mina stå i ugnen tills de fått lite färg.
Låt kakorna svalna på plåten.