Kanske inte ser mycket ut för världen men ack så gott
3-4 portioner
Ingredienser:
1/3- 1/2 pkt kokt pasta använd valfri pasta (jag tog det jag hade hemma havrepasta spiral)
ca 300- 400 gram bacon
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
6 färska champinjoner
riven ost
Béchamelsås:
2 msk smör
2 1/2 mjöl
5 dl mjölk
salt & vitpeppar
Tillagning:
Smörj en gratängform.
Béchamelsåsen smält smöret och rör ner mjölet, häll i mjölken under omrörning låt koka upp på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
Skiva champinjoner, hacka löken, finhacka vitlöken och skär baconet i bitar. Lägg lite smör i stek pannan och fräs ihop blandningen som du hackat och skivat. Salta (ta det lugnt med saltet, smaka av) & peppra med både vit- och svartpeppar. Fräs tills löken mjuknat.
Lägg lite béchamelsås på botten av den smorda formen, lägg sedan hälften av pastan på det lägger du bacon och lök röran + riven ost, sedan på med resten av pastan. sedan häller du resten av béchamelsåsen och toppar med riven ost efter tycke och smak.
Sedan in i ugnen på 200-225 grader ca 15- 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg, håll koll.
Avnjutes gärna med en sallad till eller varför inte bara gurka och tomat.
Själv hade jag lite ketchup till
Anmärkning:
Jag råkade göra lite för lite béchamelsås det funkade ändå, dock inte så krämig.