19-20 st.
Ingredienser:
1 brk 400 g kikärtor (220 g avrunna)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
saft från 1/2 citron
1 stor bunt bladpersilja
Vegeta krydda eller salt
1-1 1/2 msk mald koriander
ca 1 tsk spiskummin
1 km cayennepeppar ( eller efter smak)
1/2 dl majsmjöl ( funkar med vetemjöl)
olja till fritering
sesamfrön
Tillagning:
Häll kikärtorna i ett durkslag/ sil och låt rinna av ordentligt.
Blanda häll i allt utom mjölet i en mixer, hacka ihop allt smaka av krydda mer om det behövs, häll sedan i mjölet och mixa ihop. Rulla till små puckar och vänd dem i sesam frön. Ställ in kylen så dem får sätta sig i ett par timmar. ( jag friterade dem på bilden efter ca 1 timme) .
Häll i olja i en kastrull och värm. Lägg ner några ”puckar” åt gången låt fritera ca 2 minuter på varje sida rör de ej under tiden.
Lyft upp och låta rinna av på ett papper.
Mumsa på 🙂
Kommentar:
De på bilden friterade jag lite längre än 2 minuter på varje sida. Gjorde några senare och då blev 2 minuter på varje sida ganska lagom. Man får prova sig fram